Strona Główna Honda NX 650 Dominator
Forum użyszkodników NX 650 i silnikopodobnych :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z elektryką ( MODUŁ/Przeróbka modułu )
Autor Wiadomość
nx-rider 
Dawid


Wiek: 35
Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 775
Skąd: Żywiec
Wysłany: 2014-01-15, 07:03   

roger33 napisał/a:
jaki kupić moduł od Kymco
roger33 napisał/a:
Może jakieś linki
roger33 napisał/a:
albo chociaż model?

Roger33 nie jestem tu adminem ale i tak to napiszę - kur..... szukajka Ci nie działa, a nie działa bo w końcu ten temat znalazłeś - Tobie po prostu nie chce się czytać :!:
W 1 poście na 1 stronie masz odpowied 1/4 na swoje pytanie - ale skoro pytasz znaczy że nawet 1 posta Ci się przeczytać nie chciało

P.S.
Szanowna administracjo, jeśli to ja dostanę po uszach a nie szanowny roger33, lub ten wpis zostanie usunięty, znaczyć to będzie tyle że nie długo nic nie będzie można znale 1/4 ć na tym forum bo tak będzie zaśmiecone

Panie roger33 naprawdę sorki nie mam nic do Ciebie osobiście, ale jakieś zasady chyba wszystkich obowiązują więc na przyszłość:
- najpierw powitalnia
- potem szukajka i samodzielne szukanie tematu
- jeszcze pó 1/4 niej przeczytanie go ze zrozumieniem w całości
- na końcu zadanie pytania jeśli w przeczytanej treści nie było odpowiedzi

A zresztą - i tak Ci odpowiedziałem na pytanie :-x
 
 
     
wojtekk 
NX650 1994r


Wiek: 37
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 1675
Skąd: NYSA
Wysłany: 2014-01-17, 17:31   

nx-rider, na admina :mrgreen:
 
 
     
marcinek9511 


Dołączył: 18 Paź 2012
Posty: 24
Skąd: Suszec
Wysłany: 2014-06-09, 10:08   

Mam pytanie czy moduł z XR 600 będzie pasował do NX 650? Z góry dzięki za odpowiedzi.
 
 
     
kulka 
bigfan 502342832


Wiek: 46
Dołączył: 16 Wrz 2011
Posty: 287
Skąd: strzelin / okolica
Wysłany: 2015-03-07, 13:12   




czesxc dostalem taki modul od nuie wiem czego
a moj jest z xr600 z zasilaniem ze statora
jak myslicie , da sie z tego cos zrobic?
u mnie moto pali od kopa ale nie wkreca sie na obroty
http://youtu.be/Y25w60EK-_E
Ostatnio zmieniony przez kulka 2015-03-07, 13:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
wojtekk 
NX650 1994r


Wiek: 37
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 1675
Skąd: NYSA
Wysłany: 2015-03-07, 13:28   

kulka, film jest prywatny i nie chce się wyświetlić.
 
 
     
kulka 
bigfan 502342832


Wiek: 46
Dołączył: 16 Wrz 2011
Posty: 287
Skąd: strzelin / okolica
Wysłany: 2015-03-07, 13:44   

a teraz?
http://youtu.be/Y25w60EK-_E
 
     
Alibaba 
Pan Alibaba


Wiek: 20
Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 1897
Skąd: Hornówek
Wysłany: 2015-03-07, 13:47   

kulka, miałem podobne objawy jak źle zamontowałem iglicę membranki podciśnieniowej w gaźniku ale nie wiem czy masz taki sam gaźnik ?
 
 
     
wojtekk 
NX650 1994r


Wiek: 37
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 1675
Skąd: NYSA
Wysłany: 2015-03-07, 13:56   

Teraz działa.
Wziąłeś tą za Skoroszyc xr?
 
 
     
kulka 
bigfan 502342832


Wiek: 46
Dołączył: 16 Wrz 2011
Posty: 287
Skąd: strzelin / okolica
Wysłany: 2015-03-07, 17:09   

tak , to ta , ogladales ja chyba , nie ?
;-)
 
     
wojtekk 
NX650 1994r


Wiek: 37
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 1675
Skąd: NYSA
Wysłany: 2015-03-07, 17:46   

Miałem oglądać ale nie znam się na kupowaniu bez kwitów kompletnych. Ku.. fajna jest ajajj.
 
 
     
Cezary 
XBR 675


Wiek: 45
Dołączyła: 07 Lip 2012
Posty: 157
Skąd: Katowice i okolice
Wysłany: 2015-12-27, 07:57   

Jeśli chodzi o moduły zaplonowe to warto wspomnieć o polskim produkcie o nazwie PROGCDI. Jest dostępny na allegro i olx. Oferuje programowana mapę zapłonu lub dwie przelaczane. Programowanie odbywa się reczmie przy uzyciu 3 przycisków i wyswietacza cyfowego o 2 pozycjach, bez komputera. Można bawic się podczas krotkich postojów. Fajna rzecz i działa.

W Dominatorze jest moduł zapłonowy AC, ale do PROGCDI jest specjalny adapter z AC na DC.

Sezon się kończy, a mnie kończy się akumulator, bo coś nie ładuje... Zamówiłem regulator na Aliexpressie, ale jeśli się okaże, że to nie to, wykorzystam stator dominatorowy (leży w piwnicy) ale stracę AC. Wtedy albo adapter AC do DC albo inny moduł - DC.

progcdi_r31_plus.jpg
Plik ściągnięto 19 raz(y) 105,42 KB

Ostatnio zmieniony przez Cezary 2017-10-05, 22:00, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
     
adrodax 


Wiek: 24
Dołączył: 06 Maj 2013
Posty: 102
Skąd: Kartuzy
Wysłany: 2015-12-28, 14:03   

Używasz?
 
 
     
Cezary 
XBR 675


Wiek: 45
Dołączyła: 07 Lip 2012
Posty: 157
Skąd: Katowice i okolice
Wysłany: 2015-12-29, 08:43   

Tak. Mam najprostszą wersję z jedną programowalna mapą. Po ostatnim złożeniu silnika jeżdżę na ustawieniach domyslnych. Ale kiedy uznam, ze skonfigurowalem już ostarecznie gaznik pobawie się i zaplonem.
 
 
     
Cezary 
XBR 675


Wiek: 45
Dołączyła: 07 Lip 2012
Posty: 157
Skąd: Katowice i okolice
Wysłany: 2017-10-05, 22:03   

A swoją drogą, czy ktoś wie jaki jest kąt wyprzedzenia czujnika położenia wału - ile stopni przed zwrotem zewnętrznym? Pytanie nie jest czysto teoretyczne. W programowanych modułach zpłonowych wprowadza się tą wartość.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 15