Strona Główna Honda NX 650 Dominator
Forum użyszkodników NX 650 i silnikopodobnych :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przewody w oplocie.
Autor Wiadomość
marizaga 
RD02


Dołączył: 28 Sie 2013
Posty: 237
Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2016-07-05, 11:23   

fajny namiar, zauwazylem, ze maja dwa modele do przodu: HBF2330
HBF2864, pierwszy do Jap drugi do Ita. Spis modeli i ceny sa tutaj https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dlqxWUjuyZNnuitoXqpc7lbZdRVH8q7QK7Ftf2zMQw0/edit#gid=295600988
W sumie do przodu przydalby sie lepszy przewod niz stary seryjny
 
 
     
krzysiek_DTR 


Dołączył: 19 Mar 2014
Posty: 126
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2016-07-07, 10:41   

Czołem, ja u siebie założyłem przewód w stalowym oplocie na przód jakieś 2 lata temu. Ze względów bezpieczeństwa jak najbardziej wskazane ale nie ma co się spodziewać cudów w odczuciu hamulca, może i jest odrobinę bardziej przewidywalny w dozowaniu (ciężko nawet stwierdzić, czy to nie zwykły efekt placebo) ale i tak hamulec jak to w Dominatorze, bardziej zwalniacz niż hamulec ;-) jedna malutka tarcza z przodu praw fizyki nie oszuka :-P
 
 
     
Knychu 


Wiek: 34
Dołączył: 23 Cze 2016
Posty: 55
Skąd: Warszawa, Sadyba
Wysłany: 2016-07-07, 14:57   

krzysiek_DTR napisał/a:
jak to w Dominatorze, bardziej zwalniacz niż hamulec ;-)


Haha! Ja myślałem, że to tylko u mnie takie odczucie. Ale okazuje się, że tak jest u wszystkich :)
 
     
kmaj 
Ogień na tłoki :D


Wiek: 29
Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 1118
Skąd: Bieszczady - Rzeszow
Wysłany: 2016-07-12, 21:22   

Knychu, masz jakieś fotki po założeniu? Planuję założyć wyższą kierownicę i być może tan naddatek długości by się sprawdził w moim moto.
Czy przewody miały zagniecione końcówki nie wymagające dodatkowych kombinacji?
 
 
     
red_eyed_rider 
motowerke.com


Dołączył: 16 Lut 2015
Posty: 142
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-07-12, 22:17   

A mnie interesuje czy w naszą pompę pasuje jakaś śruba banjo. Wstawiłem zawias/hamulec z ktm/husqvarny i muszę dobrać odpowiednią pompę. Mam przewód w oplocie z LC4 i nie chce kupować nowego wkręcanego.
 
     
Knychu 


Wiek: 34
Dołączył: 23 Cze 2016
Posty: 55
Skąd: Warszawa, Sadyba
Wysłany: 2016-07-13, 12:25   

kmaj napisał/a:
Planuję założyć wyższą kierownicę i być może tan naddatek długości by się sprawdził w moim moto.
Czy przewody miały zagniecione końcówki nie wymagające dodatkowych kombinacji?


Wszystko przychodzi gotowe na zasadzie plug&play. Mam tylko takie fotki - motocykl jest na centralnej i ma pełne wyciagnięcie lag praktycznie. Nadal jest luzik, a na półce "powytracałem" nadmiar w dwóch "eSach". Gdybym tam nie wytracał to nadmiaru jest jakieś 10cm, myślę, że podwyższanie wchodzi spokojnie w grę.

Jak chcesz to zrobię bardziej dokładne fotografie w garażu.

aaa.jpg
Plik ściągnięto 38 raz(y) 267,54 KB

 
     
chudysid 


Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 29
Skąd: Łdz
Wysłany: 2016-11-01, 22:22   

Siemano , a co powiedzie żeby od Chińczyków zamówić taki przewód 130cm jest za 36 zł :lol: i pod podwyższoną kierownice by pasowało.

Przewody od Chińczyka z Banggood
 
     
Calafior 


Wiek: 37
Dołączył: 06 Lis 2014
Posty: 258
Skąd: Szczygłowice
Wysłany: 2016-11-04, 07:56   

Nie chce zakładac nowego tematu wiec zapytam tutaj.
Czy ktos wie gdzie moge dostac przewód hamulcowy widoczny na zdjeciu oznaczony nr:2?
Założyłem wyższą kiere i troche mi brakuje, ten orginalny ma 15cm dł. a przydało by sie z 25cm dł.
https://www.motorcyclespa...der-715553.aspx
 
 
     
Bart76 
TH


Wiek: 41
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 289
Skąd: Stare Babice
Wysłany: 2016-11-04, 14:45   

Calafior ciśnij do typów od hydrauliki siłowej to ci dokroją na wymiar - zakówanie przewodów hydraulicznych - koparki te sprawy hehe
 
 
     
wojtekk 
NX650 1994r


Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 1620
Skąd: NYSA
Wysłany: 2017-05-17, 16:14   

Doszedł i mój.

DSCF2110 (Kopiowanie).JPG
Plik ściągnięto 23 raz(y) 313,02 KB

 
 
     
kmaj 
Ogień na tłoki :D


Wiek: 29
Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 1118
Skąd: Bieszczady - Rzeszow
Wysłany: 2017-05-17, 21:17   

wojtekk, dopisz jakie oznaczenia, model itp...
 
 
     
Bicio 
przemieszczacz


Wiek: 31
Dołączył: 03 Cze 2013
Posty: 860
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2017-05-17, 22:00   

Też od nich brałem do DRki, szybka akcja i wsio ok.
 
 
     
Ostasz 
NX 650 '94


Wiek: 30
Dołączył: 15 Maj 2015
Posty: 425
Skąd: Białołęka, Wołomin
Wysłany: 2017-05-18, 06:10   

wojtekk, ja również dołączam się do prośby kmaj bo chcę to wymienić w najbliższym czasie.
 
     
wojtekk 
NX650 1994r


Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 1620
Skąd: NYSA
Wysłany: 2017-05-18, 07:06   

Dzwonisz lub piszesz do gościa jaką chcesz długość linki od oczka do oczka, podajesz jaki kolor ma mieć linka i pod jakim kątem mają być oczka. Wsio robi jak chcecie. Ja brałem wesję z dokręcanymi końcówkami. Można brać zakute na stałe. Akcja trwa na zasadzie dziś rano zamówiłem jutro dostałem. Najlepiej zadzwonić. Gość wsio podpowie.
Link do firmy: http://przewodystalowe.pl...ym-oplocie-lml/
 
 
     
chudysid 


Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 29
Skąd: Łdz
Wysłany: 2017-06-19, 20:28   

Siema , przy pompie nissin też mogę takie jak wojtekk założyć?? Czy muszę nieć tak jak w gumowym wkręcany??
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 15